bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Książka Kucharska: "Z Berniką przez kuchnie świata"

Mielone zapiekane z chipsami tortilla

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Na obiad serwujemy dzisiaj zapiekankę z mielonego i chipsów tortilla w sosie pomidorowym doprawionym papryczką chilli

Mielone zapiekane z chipsami tortilla

Składniki:

Mielone zapiekane z chipsami tortilla

 

Sposób przygotowania:

Mielone zapiekane z chipsami tortilla
Na rozgrzany olej ok 2 łyzki wrzucic mieso mielone i przesmazyc, dodac pokrojona w kostke cebule i posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojona w kostke papryke, papryczke chilli bardzo drobno posiekaną, przemieszac, podlac sosem pomidorowym lub pomdirami z puszki (bez skorki w kostke). Przyprawic sola, pieprzem, chilli i bazylia. Smażyc do chwili az lekko sos odparuje. Zeby nie bylo za wodniste. Przełozyc do naczynia zarodpornego lekko przesmarowanego oliwa, ulozyc na mięsie chipsy tortilla, połowki pomidorow koktajlowch i posypac wszystko startym serem. zapiekac w 180st. do chwili az ser sie stopi i przyrumieni.