Sposób przygotowania:
Mielone ze szpinakowym nadzieniemETAP 1:
Mięso mielone przełożyć do miski, bułkę namoczyć w mleku i po nasiąknięciu odcisnąć z nadmiaru płynu, dodać do mięsa, następnie dodać jajko i startą na tarce cebulę lub bardzo drobno posiekaną.
Zanim wymieszamy mięso dodajemy sól, pieprz do smaku oraz szczyptę tymianku.
Na patelni rozpuścić masło i dodać opłukane oraz dokładnie odsączone liście szpinaku, chwilę przesmażyć, a następnie dodać drobno pokrojony czosnek i pomidory pokrojone w kostkę, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć do miseczki i wystudzić.
Porcję mięsa rozpłaszczyć na dłoni i na środku ułożyć szpinak, zlepić i uformować kotlety
ETAP 2:
następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na niewielkim ogniu przez kilka minut.
gosia56