eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Mielonka Eli

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszna domowa wędlinka bez konserwantów.

Mielonka Eli

Składniki:

Mielonka Eli

 

Sposób przygotowania:

Mielonka Eli
Pokrojone mięso z solą,pieprzem i czosnkiem na całą noc dałam do lodówki.Potem pomieliłam.Do 1/2 szklanki gorącej wody dałam żelatynę i ostudzłam,Do połowy dałam wodę z żelatyną,do reszty mięsa resztę wody i dobrze wyrobiłam,żeby się kleiło.Mięso bez żelatyny włożyłam do podłużnej foremki wysmarowanej i wysypanej bułką tartą i piekłam 1 godzinę i 20 minut w temp.190 stopni.Foremke postawiłam na blasze z wodą.Mięso z żelatyną włożyłam do woreczka,do szynkowara i parzyłam(woda musi lekko pyrkać)2 godziny.Smacznego!

Tagi:

indyk