Sposób przygotowania:
Mięsna fantazja Eli
Mieso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym,rozbić tłuczkiem do mięsa.Składniki marynaty dokładnie wymieszać,posmarować nią mięso i włożyć na 2 godziny do lodówki.Pokrojone pieczarki,posiekaną cebulę przesmażyć na oleju aż sok odparuje.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na połowie każdego kotleta położyć po 2 plasterki boczku,posypać połową sera,położyć pieczarki,posypać resztą sera,przykryć druga połową mięsa i spiąć ze wszystkich stron wykałaczkami.Kotlety obsmażyć z obu stron na gorącym oleju,podlać odrobiną wody,przykryć i dusić do miękości na małym ogniu.Odkryć i dusić aż woda wyparuje,mięso przewrócić na drugą stronę i zrumienić.Smacznego!
Ja podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem i młodą kapustą zasmażaną(Przepis w mojej galerii)
Ja podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem i młodą kapustą zasmażaną(Przepis w mojej galerii)
Jojo
luna