Sposób przygotowania:
Mięsna zapiekanka z kaszą gryczaną
Mielone mięso smażymy do miękkości na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli, pieprzu oraz bazylii i słodkiej papryki. Na drugiej patelni przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym czosnkiem. Do wysmażonego mięsa dodajemy usmażoną cebulę, koncetrat oraz posiekane grzyby, które wcześniej namaczamy w zimnej wodzie2-3h. Całość dokładnie mieszamy, ponownie doprawiamy do smaku i przesmażamy jeszcze 3-4 minuty. Następnie dodajemy ugotowaną do miękkości kaszę, całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180* - moja kasza z mięsem była gorąca, gdy wstawiałam do piekarnika także trzymałam do 10 minut, aż ser się ładnie roztopił