Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Mięsna zapiekanka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Mięsna zapiekanka z warzywami w sam raz na pożywny obiad.

Mięsna zapiekanka z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsna zapiekanka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Mięsna zapiekanka z warzywami
Ziemniaki pokroić w plasterki, obsypać solą i przyprawą do ziemniaków. Zetrzeć 1/3 sera żółtego i wymieszać z ziemniakami. Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Mięso przesmażyć z cebulą, przyprawić solą i wyłożyć na ziemniaki. Pomidory sparzyć i ściągnąć skórkę. Pokroić w plastry i ułożyć ciasno na mięsie. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie i ułożyć na pomidorach. Jaja roztrzepać razem ze śmietaną, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać. Wylać masę ze szpinakiem na zapiekankę i zetrzeć pozostały żółty ser. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 min. Smacznego!
Mięsna zapiekanka z warzywami
Mięso smażymy z cebulką, przyprawiamy i wykładamy na ziemniaki.
Mięsna zapiekanka z warzywami
Jajka roztrzepujemy ze śmietaną i dodajemy szpinak, czosnek.
Mięsna zapiekanka z warzywami
Ugotowaną fasolkę układamy na pomidorach.
Mięsna zapiekanka z warzywami
Na wierzchu ścieramy żółty ser i wstawiamy do piekarnika.