Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mięsne wałeczki z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny obiadek w postaci wałeczków mięsnych z fasolką

Mięsne wałeczki z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsne wałeczki z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsne wałeczki z fasolką szparagową
Fasolkę szparagowa należy ugotować w osolonej wodzie, następnie odcinamy końcówki i kroimy w mniejsze kawałeczki takie abyśmy mogli nimi nafaszerować wałeczki. Do miski przekładamy mięso, dodajemy namoczoną w wodzie i mleku bułkę, którą odciskamy, następnie wbijamy jajko dodajemy sól pieprz i paprykę, wyrabiamy wszystko na jednolitą masę mięsną, jeżeli będzie potrzeba dodać odrobinę bułki tartej by uzyskać odpowiednią konsystencję masy mięsnej. Przygotowujemy bułkę na panierkę. Na talerz wysypujemy bułkę dodajemy paprykę słodką oraz posiekany koperek - mieszamy. Z masy mięsnej formujemy placki wielkości dłoni, nakładamy pokrojoną fasolkę i formujemy wałeczki, które obtaczamy w przygotowanej panierce. Smażymy na złoto z wszystkich stron, można smażyć pod przykryciem.
Mięsne wałeczki z fasolką szparagową
z potrzebnych składników przygotowujemy mięsną masę
Mięsne wałeczki z fasolką szparagową
z bułki tartej posiekanego koperku i papryki robimy panierkę
Mięsne wałeczki z fasolką szparagową
na mięsnym placku ukłądamy fasolkę i formujemy wałeczek
Mięsne wałeczki z fasolką szparagową
Etwałeczki obtaczamy w panierce i smażymy