Sposób przygotowania:
Mięsne wałeczki z fasolką szparagową
Fasolkę szparagowa należy ugotować w osolonej wodzie, następnie odcinamy końcówki i kroimy w mniejsze kawałeczki takie abyśmy mogli nimi nafaszerować wałeczki. Do miski przekładamy mięso, dodajemy namoczoną w wodzie i mleku bułkę, którą odciskamy, następnie wbijamy jajko dodajemy sól pieprz i paprykę, wyrabiamy wszystko na jednolitą masę mięsną, jeżeli będzie potrzeba dodać odrobinę bułki tartej by uzyskać odpowiednią konsystencję masy mięsnej. Przygotowujemy bułkę na panierkę. Na talerz wysypujemy bułkę dodajemy paprykę słodką oraz posiekany koperek - mieszamy. Z masy mięsnej formujemy placki wielkości dłoni, nakładamy pokrojoną fasolkę i formujemy wałeczki, które obtaczamy w przygotowanej panierce. Smażymy na złoto z wszystkich stron, można smażyć pod przykryciem.