Sposób przygotowania:
Mięsny keks z papryką
Czosnek posiekać,papryki pokroić w kostkę i razem podsmażyć na oleju,wymieszać z mozzarella, mięsem, jajkami, musztardą, keczupem i tymiankiem,doprawić solą i pieprzem.Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia,tak żeby wystawał nad brzegi formy i wypełnić masą.Wierzch wyrównać i posmarować białkiem i obłożyć gałązkami rozmarynu,przykryć papierem do pieczenia.Piec godzinę(15min,w 220"C,a następnie zmniejszyć temperaturę do 200"C)
Mirka227
5!
Sarenka
Pyza
iwi69
msewka
kinga
Natala1210
Kroję go po całkowitym wystudzeniu w grube plastry.
kinga
Natala,ale mi nie chodzi o pieczen,tylko jak dodajesz ser to w jakiej postaci,kroisz w kostke i dodajesz do miesa?
Natala1210
Przepraszam Kinga,ja przez tą moją terapię w tym tygodniu ciężko kontaktuję,tak kroję mozzarellę w kostkę i łączę z mięsem i warzywami!
eli_555