Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Mięsny keks z papryką

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Jest smaczny i kolorowy!Polecam!

Mięsny keks z papryką

Składniki:

Mięsny keks z papryką

 

  • 80dag.mielonego mięsa mieszanego,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 zielona papryka,
  • 1 żółta papryka,
  • 25 dag.sera mozzarella,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka posiekanego tymianku,
  • kilka gałązek rozmarynu,
  • 4 łyżki oleju,
  • 3 łyżki musztardy,
  • 2 łyżki keczupu,
  • 2 jajka,
  • 1 białko,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Mięsny keks z papryką
Czosnek posiekać,papryki pokroić w kostkę i razem podsmażyć na oleju,wymieszać z mozzarella, mięsem, jajkami, musztardą, keczupem i tymiankiem,doprawić solą i pieprzem.Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia,tak żeby wystawał nad brzegi formy i wypełnić masą.Wierzch wyrównać i posmarować białkiem i obłożyć gałązkami rozmarynu,przykryć papierem do pieczenia.Piec godzinę(15min,w 220"C,a następnie zmniejszyć temperaturę do 200"C)