katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięso duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zwyczajnie a smacznie ...

Mięso duszone

Składniki:

Mięso duszone

 

Sposób przygotowania:

Mięso duszone
Mięso myjemy, kroimy na kawałki oprószamy solą i pieprzem.Obtaczamy w mące.Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso.Przekładamy do garnka do smażenia .Na pozostałym tłuszczu lekko przesmażamy pokrojony czosnek i cebulę. Dodajemy do mięsa. Podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.Jeśli chcemy sos oprószamy mięso mąką i energicznie mieszamy.Można podlać wodą i doprawić do smaku..

Tagi:

mięso danie