Sposób przygotowania:
Mięso wieprzowe z kaszą w liściach kapusty
Umyte mięso osuszyć, pokroić na 3 porcje, zbić tłuczkiem przez folię, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na pół godziny. Wypłukaną kaszę i startą marchew ugotować na pół miękko w wodzie z połową kostki rosołowej. Na rozgrzanym smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki. Połączyć z kaszą, dodać posiekany szczypiorek, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić. Liście kapusty sparzyć wrzącą wodą, usunąć grube nerwy. Na płaty mięsa ułożyć zimny farsz z kaszy, zawinąć w mięso i w liście kapusty. Ułożyć ciasno w rondlu, wlać 1 szklankę wody, dodać pozostałe pół kostki rosołowej, liść laurowy, odrobinę sosu sojowego, przykryć i gotować na wolnym ogniu około 30 minut. Sos pomidorowy: Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać koncentrat i chwilę podsmażyć. Pół szklanki wody wymieszać z mąką, połączyć z sosem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.