eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Mięso wołowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mięso wołowe podałam z sosem bo najbardziej takie lubimy.Najlepiej podać z ziemniakami i jakąś pyszną surówką

Mięso wołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso wołowe

 

Sposób przygotowania:

Mięso wołowe
Mięso umyć pokroić na plasterki i potłuc lekko tłuczkiem. Posypać mąką z obu stron,pieczarki pokroić w kostkę,pomidorka umyć i pokroić w paski lub kostkę. W naczyniu do smażenia rozgrzać tłuszcz i położyć mięso podpiec z obu stron. Dodać ziele i liścia oraz pokrojoną cebulkę na koniec utrzeć marchewkę na grubej tarce i dusić wszystko razem do miękkości na koniec wlać wodę i zrobić sos według własnego upodobania.
Mięso wołowe
mięso pobiłam i posypałam mąką i dałam na patelnie
Mięso wołowe
smażyłam na patelni z obu stron z przyprawami
Mięso wołowe
dałam cebulkę i resztę warzyw i pieszarek
Mięso wołowe
wszystko udusiłam na wolnym ogniu z solą i pieprzem