Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z indyka w aromatycznym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięso z indyka w sosie podawać z ryżem lub kaszą i surówką

Mięso z indyka w aromatycznym sosie

Składniki:

Mięso z indyka w aromatycznym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso z indyka w aromatycznym sosie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w pół-krążki i podsmażyć na tłuszczu. Następnie dodać posiekany czosnek, curry, cynamon, imbir, goździki i paprykę. Wrzucić pokrojone w kostkę mięso, podlać odrobiną wody, wymieszać i wszystko dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z odrobiną wody i koncentratem pomidorowym, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.