Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Mięso z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso ugotować z włoszczyzną i przyprawami. Po przestudzeniu wyjąć z wywaru i zemleć

Mięso z makaronem

Składniki:

Mięso z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Mięso z makaronem
Mięso ugotować z włoszczyzną i przyprawami. Po przestudzeniu wyjąć z wywaru i zemleć w maszynce. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na smalcu, dodać zmielone mięso, przyprawić pieprzem, wymieszać i zasmażyć. Makaron ugotować i wymieszać z mięsem. Podawać z sałatą, surówką z cykorii, mizerią, sałatką z pomidorów, ogórkiem kwaszonym lub konserwowym.

Tagi:

mięso makaron