2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Migdałowy sernik

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Miło popatrzeć jak domownicy wyciągają rękę po kolejny kawałek Twojego ciasta-zrób taki sernik skusi się na niego każdy!

Migdałowy sernik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Migdałowy sernik

 

 

  • Masa serowa:
  • 1 kg tłustego twarogu wiejskiego
  • 7 jaj
  • 30 dag cukru
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 szklanka mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • skórka cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Migdałowy sernik
Ciasto: Mąkę pszenną przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia wsypać zmielone migdały,dodać pokrojona margarynę wbić jajko,oraz dodać żółtka,cukier śmietanę i zagnieść ciasto. Większą połową ciasta wylepić formę do pieczenia 29/40 cm Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190*c i podpiec do lekkiego zrumienienia,a resztę ciasta włożyć do zamrażalnika i zmrozić. Masa serowa: Twaróg zmielić,dodać żółtka jaj,wsypać cukier dodać budynie rozpuszczone w mleku i cały czas ucierając,wsypać cukier waniliowy oraz skórkę pomarańczową ,na koniec wymieszać z ubita na sztywno pianą z białek. Tak przygotowaną masę serową wylać na podpieczony spód migdałowego ciasta ,na wierzchu zetrzeć na tarce jarzynowej resztę zmrożonego ciasta. Wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temp 180*c. Po wyjęciu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Migdałowy sernik
z podanych składników zagniatamy ciasto migdałowe
Migdałowy sernik
ser mielimy miksujemy z mlekiem budyniem i jajkami
Migdałowy sernik
masę serową wylewamy na podpieczone ciasto
Migdałowy sernik
resztę zmrożonego ciasta ścieramy na tarce i pieczemy