Sposób przygotowania:
Migdałowy sernik
Ciasto: Mąkę pszenną przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia wsypać zmielone migdały,dodać pokrojona margarynę wbić jajko,oraz dodać żółtka,cukier śmietanę i zagnieść ciasto. Większą połową ciasta wylepić formę do pieczenia 29/40 cm Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190*c i podpiec do lekkiego zrumienienia,a resztę ciasta włożyć do zamrażalnika i zmrozić. Masa serowa: Twaróg zmielić,dodać żółtka jaj,wsypać cukier dodać budynie rozpuszczone w mleku i cały czas ucierając,wsypać cukier waniliowy oraz skórkę pomarańczową ,na koniec wymieszać z ubita na sztywno pianą z białek. Tak przygotowaną masę serową wylać na podpieczony spód migdałowego ciasta ,na wierzchu zetrzeć na tarce jarzynowej resztę zmrożonego ciasta. Wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temp 180*c. Po wyjęciu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
zbysiowa
2milutka
polecam bo pyszny..;)