SUPERPRZEPIS

mini gołąbki w liściach winogrona

  • aginaa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
mini gołąbki w liściach winogrona Więcej zdjęć (5)

pyszne mini gołąbki w liściach winogron

Składniki:

mini gołąbki w liściach winogrona

 

Sposób przygotowania:

mini gołąbki w liściach winogrona
Liście winogron dokładnie myjemy. Gotujemy ok. 2-3 minut. Następnie przygotowujemy farsz z lekko podgotowanego ryżu, mięsa mielonego, jajek. Wszystko mieszamy i przyprawiamy pieprzem i solą. Na środek matowej części liścia nakładamy łyżeczką farsz. Prawą i lewą stronę liścia zawijamy do środka i zwijamy tworząc rulonik. Na dnie garnka układamy podgotowane liście, by nasze mini gołąbki się nie przypaliły. Układamy gołąbki w garnku i zalewamy je bulionem. Gotujemy ok. 40 minut. W tym czasie podsmażamy kurki na masełku. Przyprawiamy pieprzem i solą. Na koniec zalewamy śmietaną.Gołąbki polewamy sosem śmietanowym z kurkami i posypujemy koperkiem.
mini gołąbki w liściach winogrona
przygotowujemy farsz do gołąbków z miesa, ryzu, jajek
mini gołąbki w liściach winogrona
mieszamy farsz i przyprawiamy solą oraz pieprzem
mini gołąbki w liściach winogrona
na dnie garnka układamy liscie winogron.
mini gołąbki w liściach winogrona
zawijamy farsz w liscie winogron o gotujemy