Sposób przygotowania:
Mini ptysie
Ciasto
Do rondla wlać wodę, zagotować z masłem i szczyptą soli.
Mąkę przesiać przez sito, na wodę, podgrzewając mieszać, aż ciasto będzie odstawać od ścianek naczynia.
Ciasto ostudzić i ucierać, dodając po jednym jajku.
Blachę do pieczenia, wyłożyć papierem pergaminowym.
Szprycką wyciskać na papier niedużych ptysiów.
Włożyć do piekarnika na 20 minut, piec w 220 stop.
Upieczone ptysie, przeciąć na pół.
Ostygnięte ptysie napełniać śmietaną i przykryć górną połową.
Do rondla wlać wodę, zagotować z masłem i szczyptą soli.
Mąkę przesiać przez sito, na wodę, podgrzewając mieszać, aż ciasto będzie odstawać od ścianek naczynia.
Ciasto ostudzić i ucierać, dodając po jednym jajku.
Blachę do pieczenia, wyłożyć papierem pergaminowym.
Szprycką wyciskać na papier niedużych ptysiów.
Włożyć do piekarnika na 20 minut, piec w 220 stop.
Upieczone ptysie, przeciąć na pół.
Ostygnięte ptysie napełniać śmietaną i przykryć górną połową.