Sposób przygotowania:
Mini szarlotki zakochanych
Mąkę, proszek do pieczenia, jajka, margarynę oraz cukier puder umieszczamy w misce. Zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Mniejszą i większą (W proporcji około 1/5 do 4/5). Do mniejszej części ciasta wtłaczamy czerwony barwnik. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wnętrze foremek smarujemy tłuszczem. Następnie wypełniamy je startymi jabłkami. Na środku każdego deseru układamy kostkę czekolady, delikatnie ją wtłaczając do środka. Obydwa ciasta wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Z rozwałkowanego wycinamy serca, które układamy na powierzchni jabłek. Serca powinny całkowicie je przykryć. Układając serca najpierw układamy wycięte z ciasta jasnego, a na koniec układamy po ok. 3 serca 9 na każdej kokilce) czerwone. Jeśli zostanie nam ciasta wycięte serca możemy upiec luzem. Po upieczeniu będą one doskonale zdobić stół walentynkowy. Deser pieczemy około 25 minut w 180˚C. Gotowy podajemy na ciepło lub zimno. Przed podaniem posypujemy go cukrem pudrem.