Sposób przygotowania:
Mini szaszłyki na sałatce
Posiekaj cebulę i czosnek.Mięso mielone wymieszaj z jajkiem,bułką tartą,cebulą i czosnkiem.Przypraw ziołami prowansalskimi,solą oraz pieprzem.Z masy uformuj 16 małych kulek.Owiń listkami szałwii.Na patelni bez tłuszczu wysmaż boczek na chrupko.Wyjmij.Do wytopionego tłuszczu dodaj 2 łyżki oleju.Wrzuć kuleczki,smaż 10 minut.Wyjmij, lekko ostudź.Osącz kukurydzę,pomidory pokrój w plasterki,paprykę w paseczki.Porwij sałatę.wymieszaj przygotowane składniki.Ocet utrzyj z 3 łyżkami oleju,solą,cukrem i pieprzem.Polej sałatkę.Na patyczki do szaszłyków ponadziewaj mięsne kulki i boczek.Sałatkę podziel na 4 porcje.Na każdej ułóż po 2 szaszłyki.