Sposób przygotowania:
Mini tarty na cieście francuskim z kapustąPrzygotowanie farszu
Kapustę drobno szatkuję. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w cienkie paski. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
Na patelni rozpuszczam masło. Dodaję kapustę, cebulę oraz papryką. Smażę około 10 minut, cały czas mieszając. Następnie wsypuję paprykę mieloną oraz wlewam wodę. Smażę kolejne 10 minut. Farsz doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Przygotowanie ciasta.
Ciasto francuskie rozwijam i kroję na prostokąty o wymiarach 15cmx10cm. Kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Nakładanie farszu i pieczenie
Na środek każdego kawałka ciasta nakładam porcje farszu. Ser żółty kroję w paski. Pasy sera układam na farszu.
Piekę około 15 minut w temperaturze 190 stopni.