Sposób przygotowania:
Tarta z mini kapustą
Dużą formę do tarty posmarować masłem i wyłożyć lekko rozwałkowanym
ciastem francuskim tak aby wystawało poza rant. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Na dno
ciasta można wysypać ryż co zapobiegnie jego wyrastaniu. Na oliwie z oliwek podsmażyć pora, czosnek i pieczarki na złoty kolor. Dodać poszatkowaną białą i włoską mini kapustę, posiekaną natkę pietruszki
a całość doprawić do smaku. Farsz umieścić na sicie, odsączyć i ułożyć na odpieczonym cieście. Śmietanę
połączyć z jajkami i serem a powstałą masą zalać ciasto równomiernie je rozprowadzając
. Następnie dodać pomidory i piec tartę przez około godzinę w temperaturze 150°C. Aromatyczną i rumianą tartę z białą i włoską mini kapustą podawać na ciepło z kwaśną śmietaną i gałązkami świeżego tymianku.
ciastem francuskim tak aby wystawało poza rant. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Na dno
ciasta można wysypać ryż co zapobiegnie jego wyrastaniu. Na oliwie z oliwek podsmażyć pora, czosnek i pieczarki na złoty kolor. Dodać poszatkowaną białą i włoską mini kapustę, posiekaną natkę pietruszki
a całość doprawić do smaku. Farsz umieścić na sicie, odsączyć i ułożyć na odpieczonym cieście. Śmietanę
połączyć z jajkami i serem a powstałą masą zalać ciasto równomiernie je rozprowadzając
. Następnie dodać pomidory i piec tartę przez około godzinę w temperaturze 150°C. Aromatyczną i rumianą tartę z białą i włoską mini kapustą podawać na ciepło z kwaśną śmietaną i gałązkami świeżego tymianku.