Sposób przygotowania:
Mini tarty z cukinią
Ze składników ciasta zagnieć szybko kruche ciasto. Zafoliuj i włóż do lodówki na ok. 30 min. Cukinię zetrzyj na tarce, przełóż na sitko i zasyp łyżką soli. Po 15 minutach przelać wodą i odcisnąć. Na patelni roztopić masło, dodać posiekaną dymkę, smażyć do miękkości. Dodać cukinię, odparować sok. Całość odstawić do ostygnięcia. Ciastem wylepić małe foremki do tart lub kokilki. Nakłuć widelcem i podpiec ok. 15 min. w 180 st.
Śmietanę ubić z jajkami, solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Farsz rozłożyć na cieście, zalać masą jajeczną. Piec 30-35 min. w temp. 170 st. C.
Śmietanę ubić z jajkami, solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Farsz rozłożyć na cieście, zalać masą jajeczną. Piec 30-35 min. w temp. 170 st. C.