Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Mintaj duszony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mintaj duszony: W płaskim rondlu rozgrzać olej, włożyć rybę (bez rozmrażania, tylko połamaną na...

Mintaj duszony

Składniki:

Mintaj duszony

 

Sposób przygotowania:

Mintaj duszony

W płaskim rondlu rozgrzać olej, włożyć mintaja (bez rozmrażania, tylko połamanego na kawałki) i skropić sosem sojowym. Rozłożyć pokrojone w cieniutkie plasterki obrane ząbki czosnku i zalać śmietaną. Przykryć, pozostawić na średnim ogniu. Po kilku minutach zmniejszyć ogień i dusić jeszcze 20 minut. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem i surówką, np. z białej rzodkwi. Filetów z mintaja nie należy rozmrażać, są cienkie i po kilkunastu minutach duszenia gotowe. Mintaj duszony jest dobry także na zimno.