Sposób przygotowania:
Mintaj w pomidorach z oliwkami i chilli
Cebulę obrać, umyć, pokroić w plasterki. Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, wrzucić cebulę, zeszklić. Wlać sok z cytryny, kilka łyżek wody, estragon, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć rybę, dusić 10minut. Czosnek i papryczkę chilli oczyścić, umyć i drobno posiekać. Oliwki pokroić na połówki. W garnku rozgrzać 1 łyżkę oliwy, wrzucić czosnek z chilli, zeszklić. Dodać pomidory i sok pomidorowy, gotować na dużym ogniu przez 10minut, aż sos zgęstnieje, dodać oliwki. Rybę i cebulę przełożyć do sosu pomidorowego, podgrzać, przyprawić i od razu podawać.