Sposób przygotowania:
Miodowe ciasto z jabłkami
Masło na małym ogniu roztapiamy i następnie do miski dodajemy miód i razem miksujemy na jednolita masę. Następnie dodajemy jajka i mleko cały czas miksując. Po czym dodajemy stopniowo mąkę pszenna z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Gotową masę wlewamy do foremki wcześniej przygotowanej - nasmarowanej masłem i posypanej cienką warstwą bułką tartą. Następnie jabłka obieramy i tarkujemy na tarce o dużych oczkach. Układamy starte jabłka na wierzch ciasta. Następnie posypujemy cukrem waniliowym. Pieczemy ok 70 minut w piekarniku na 170stopni Celcjusza. Gdy ciacho będzie gotowe, to posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
![Miodowe ciasto z jabłkami Miodowe ciasto z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodowe-ciasto-z-jablkami-164719.jpg)
![Miodowe ciasto z jabłkami Miodowe ciasto z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodowe-ciasto-z-jablkami-164720.jpg)
![Miodowe ciasto z jabłkami Miodowe ciasto z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodowe-ciasto-z-jablkami-164721.jpg)
![Miodowe ciasto z jabłkami Miodowe ciasto z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miodowe-ciasto-z-jablkami-164722.jpg)