Sposób przygotowania:
Miodownik z budyniem i biszkoptem
Ciasto miodowe:
Jajka, miękką margarynę, miód, cukier, mąke i sodę zagnieść na jednolita masę. Ciasto podzielic na 2 części i każdą znich upiec osobno.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Ugotowac budyń. Ciasto miodowe posmarować budyniem, przyłożyć biszkoptem i znów posmarowac budyniem. Przkryć ciastem miodowym. Polac polewa i udekorowac koksoem i orzechami.
Jajka, miękką margarynę, miód, cukier, mąke i sodę zagnieść na jednolita masę. Ciasto podzielic na 2 części i każdą znich upiec osobno.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Ugotowac budyń. Ciasto miodowe posmarować budyniem, przyłożyć biszkoptem i znów posmarowac budyniem. Przkryć ciastem miodowym. Polac polewa i udekorowac koksoem i orzechami.
asia13