Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Miodownik z budyniem i biszkoptem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Połączenie kilku ciast w 1

Miodownik z budyniem i biszkoptem

Składniki:

Miodownik z budyniem i biszkoptem

 

  • Ciasto miodowe:
  • 1 jajko
  • 100 g margaryny
  • 3 łyzeczki miodu
  • 4 łyżki cukru
  • 2,5 szklanki maki tortowej
  • 1 łyzeczka sody
  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyzka kakao
  • Reszta:
  • Polewa czekoladowa
  • Wiórki kokosowe
  • Orzechy
  • Budyń śmietankowy
  • 0,5 l mleka

 

Sposób przygotowania:

Miodownik z budyniem i biszkoptem
Ciasto miodowe:
Jajka, miękką margarynę, miód, cukier, mąke i sodę zagnieść na jednolita masę. Ciasto podzielic na 2 części i każdą znich upiec osobno.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Ugotowac budyń. Ciasto miodowe posmarować budyniem, przyłożyć biszkoptem i znów posmarowac budyniem. Przkryć ciastem miodowym. Polac polewa i udekorowac koksoem i orzechami.