Sposób przygotowania:
Miodownik z kremem grysikowym
ciasto:
skladniki zagnieść ,(jak kruche ciasto) Podzielić na trzy części rozwałkować i piec po kolei w blaszce wyłożonej papierem ,160'C ok 15-20 min.
masa : w garnku zagotować mleko z cukrami i masło ,gdy się lekko zagotuje wsypać kaszę manną ,mieszamy(cały czas podgrzewając) aż stanie się geste,na koniec dodajemy sok z cytryny.
Przestudzone placki przekladamy ciepłą masą grysikową , blaszkę owijamy folią spożywczą i odkładamy aż wystygnie, na koniec polewamy polewą, smacznego!!!
skladniki zagnieść ,(jak kruche ciasto) Podzielić na trzy części rozwałkować i piec po kolei w blaszce wyłożonej papierem ,160'C ok 15-20 min.
masa : w garnku zagotować mleko z cukrami i masło ,gdy się lekko zagotuje wsypać kaszę manną ,mieszamy(cały czas podgrzewając) aż stanie się geste,na koniec dodajemy sok z cytryny.
Przestudzone placki przekladamy ciepłą masą grysikową , blaszkę owijamy folią spożywczą i odkładamy aż wystygnie, na koniec polewamy polewą, smacznego!!!
msewka
gusia1000