betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Miodownik z orzechami włoskimi wg betkas

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyczny i aromatyczny miodownik z orzechami włoskimi . Polecam.

Miodownik z orzechami włoskimi wg betkas

Składniki:

Miodownik z orzechami włoskimi wg betkas

 

  • 1.Ciasto :

 

 

 

  • 2.Masa budyniowa:

 

  • 2 białe budynie ( śmietankowe lub waniliowe)
  • ½ litra mleka
  • ½ szklanki cukru
  • 250 g margaryny

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Miodownik z orzechami włoskimi wg betkas
1.Ciasto : Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą osobno upiec na złoty kolor w temp. 180 – 200 st. C. 2. Masa budyniowa: Ugotować budyń i do jeszcze do gorącego dodać margarynę. Ciepłym przekładać ciasto. Ciasto przed przełożeniem zwilżyć wodą z dodatkiem soku z cytryny. 3.Polewa z orzechami: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, pokrojone orzechy i smażyć ok. 5 minut, dodać miód i dalej smażyć jeszcze ok. 2 minuty. Przestudzoną i zgęstniałą polewę wylać na ciasto.Ciasto schłodzić w lodówce i podawać. Smacznego . Polecam.