Sposób przygotowania:
Miodowy torcik z orzechami
Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, dodać masło, jajka, miód i sodę, zagnieść ciasto które schłodzić w lodówce. Po upływie około 2 godzin ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 6 porcji i rozwałkować na okrągłe placki średnicy około 20 cm i upiec je osobno. Pieczemy w 180st do zezłocenia. Masa: Mleko zagotować i do gotującego się mleka wsypać kaszkę wymieszaną z orzechami i mieszając zagotować, odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i w trakcie ucierania dodawać porcjami zimną kaszkę ja na koniec do masy dodałam jeszcze łyżkę spirytusu.Zimne placki smarować na zmianę dżemem i kremem składając jak tort który po wierzchu polać rozpuszczoną białą czekoladą i dowolnie ozdobić, odstawić do zastygnięcia, ale to ciasto należy do tych co im dłużej stoją tym lepiej smakują.