Sposób przygotowania:
Przekładany torcik z jabłkami
Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i zmiksować. Potem dodawać kolejno żółtka, cały czas miksując. Na koniec dodać mąki, proszek do pieczenia i orzechy. Zmiksować. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przelać ciasto. Piec 30 minut.
Miodowe ciasto:
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy aż wszystko się połączy. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć połowę masy i piec 20 minut. Z drugą częścią postąpić tak samo.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zasypać cukrem i dusić ok 10 minut, potem wsypać galaretkę, wymieszać i trochę przestudzić.
Masa kremówkowa:
Kremówkę schłodzić i ubić z cukrem i śmietan fixem.
Przekładany torcik:
Jedno ciasto miodowe przełożyć do tortownicy, posmarować połową jabłek i połową kremówki. Położyćbiszkopt, reszte jabłek i kremówki, potem drugie ciasto miodowe. Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i zmiksować. Potem dodawać kolejno żółtka, cały czas miksując. Na koniec dodać mąki, proszek do pieczenia i orzechy. Zmiksować. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przelać ciasto. Piec 30 minut.
Miodowe ciasto:
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy aż wszystko się połączy. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć połowę masy i piec 20 minut. Z drugą częścią postąpić tak samo.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zasypać cukrem i dusić ok 10 minut, potem wsypać galaretkę, wymieszać i trochę przestudzić.
Masa kremówkowa:
Kremówkę schłodzić i ubić z cukrem i śmietan fixem.
Przekładany torcik:
Jedno ciasto miodowe przełożyć do tortownicy, posmarować połową jabłek i połową kremówki. Położyćbiszkopt, reszte jabłek i kremówki, potem drugie ciasto miodowe. Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.