bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 180]

Miodziak

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto miodowe, które musi stać przynajmniej 6 godzin.

Miodziak

Składniki:

Miodziak

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Miodziak
Ciasto: ubijamy jajka z cukrem, dodajemy margarynę, miód i resztę składników i ucieramy to wszystko na gładką masę. Pozostawiamy na 6 godzin. W tym czasie przygotowujemy sobie trzy blaszki o wymiarach 23x38 cm, wykładamy je papierem do pieczenia. Po upływie 6 godzin ciasto dzielimy na 3 części, wykładamy do blaszek i pieczemy każdy około 20 minut w temp. 180 stopni. Krem: troszkę mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrami. W tym odlanym mleku rozpuszczamy mąkę, jak mleko zakipi to wlewamy na mleko i mieszamy aż zgęstnieje. Ucieramy margarynę i dajemy do niej wystudzony krem. Przekładamy: placek + połowa kremu + drugi placek + druga połowa kremu i na wierzch trzeci placek.