Sposób przygotowania:
mleczna pianka brzoskwiniowo-czeloladowe
Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ,następnie dodajemy stopniowo cukier nie przerywając ubijania. Kiedy będzie już ubite dodajemy roztarte żółtka i delikatnie mieszamy łyżką, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie łączymy wszystko razem . Wylewamy na blaszkę .Pieczemy. Masa 1: Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy i miksujemy w melakserze. Połowę soku z brzoskwiń podgrzewamy . W gorącym soku rozpuszczamy żelatynę i połowę galaretki brzoskwiniowej. Tężejącą łączymy z musem brzoskwiniowym i kiedy zacznie się ścinać wylewamy na biszkopt. Odstawiamy w chłodne miejsce, masa 2: W drogiej połowie soku z brzoskwiń rozpuszczamy żelatynę i galaretkę jak w masie 1. Tężejącą żelatynę łączymy z jogurtami. Krzepnącą wylewamy na ciasto, i odstawiamy do stężenia . masa3: Masło i czekoladę podgrzewamy do rozpuszczenia ( nie gotujemy), zdejmujemy z ognia. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. goręcej wody i dodajemy do czekolady, kiedy masa będzie letnia dodajemy roztrzepaną śmietanę, mieszamy i wylewamy na ciasto. Odstawiamy do stężenia. SMACZNEGO
marietta
gosia56