halcia76

halcia76

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

mleczna pianka brzoskwiniowo-czeloladowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne ciasto na każdą okazję.

mleczna pianka brzoskwiniowo-czeloladowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

mleczna pianka brzoskwiniowo-czeloladowe

 

  • ciasto:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 1/2 łyż proszku do pieczenia

 

 

  • masa 3:
  • 1/2 kostki masła
  • 1 czekolada gorzka
  • 1 czekolada mleczna
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1/2 szkl. śmietany

Sposób przygotowania:

mleczna pianka brzoskwiniowo-czeloladowe
Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ,następnie dodajemy stopniowo cukier nie przerywając ubijania. Kiedy będzie już ubite dodajemy roztarte żółtka i delikatnie mieszamy łyżką, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie łączymy wszystko razem . Wylewamy na blaszkę .Pieczemy. Masa 1: Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy i miksujemy w melakserze. Połowę soku z brzoskwiń podgrzewamy . W gorącym soku rozpuszczamy żelatynę i połowę galaretki brzoskwiniowej. Tężejącą łączymy z musem brzoskwiniowym i kiedy zacznie się ścinać wylewamy na biszkopt. Odstawiamy w chłodne miejsce, masa 2: W drogiej połowie soku z brzoskwiń rozpuszczamy żelatynę i galaretkę jak w masie 1. Tężejącą żelatynę łączymy z jogurtami. Krzepnącą wylewamy na ciasto, i odstawiamy do stężenia . masa3: Masło i czekoladę podgrzewamy do rozpuszczenia ( nie gotujemy), zdejmujemy z ognia. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. goręcej wody i dodajemy do czekolady, kiedy masa będzie letnia dodajemy roztrzepaną śmietanę, mieszamy i wylewamy na ciasto. Odstawiamy do stężenia. SMACZNEGO
mleczna pianka brzoskwiniowo-czeloladowe
Brzoskwinie miksujemy i łączymy z żelatyną
mleczna pianka brzoskwiniowo-czeloladowe
Masło i pokruszoną czekoladę podgrzewamy
mleczna pianka brzoskwiniowo-czeloladowe
Rozpuszczoną czekoladę łączymy z żelatyną