Sposób przygotowania:
Młoda kapusta w Paryskim stylu
Przygotowanie:
Umyć kapustę,rozłożyć liście.Wyciąć delikatnie głąb.Główkę kapusty obgotować aż do miękkości.Średniej wielkości parę migdałów obrać nożykiem,posiekać.Bułkę odciśniętą włożyć do miski,włożyć miękkie masło,dosypać migdały.Całość dokładnie wymieszać.Wbić żółtka i przyprawić nadzienie do smaku.Liście kapusty delikatnie rozchylić,nadzienie włożyć między liście i złożyć.Układać partiami w rondlu,zalewać obficie winem wraz z wodą.Dusić do czasu aż zmięknie.Posypać natką pietruszki.
Umyć kapustę,rozłożyć liście.Wyciąć delikatnie głąb.Główkę kapusty obgotować aż do miękkości.Średniej wielkości parę migdałów obrać nożykiem,posiekać.Bułkę odciśniętą włożyć do miski,włożyć miękkie masło,dosypać migdały.Całość dokładnie wymieszać.Wbić żółtka i przyprawić nadzienie do smaku.Liście kapusty delikatnie rozchylić,nadzienie włożyć między liście i złożyć.Układać partiami w rondlu,zalewać obficie winem wraz z wodą.Dusić do czasu aż zmięknie.Posypać natką pietruszki.