Młoda kapusta w Paryskim stylu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetna kapustka w gołąbkowym wydaniu ala Paryż

Młoda kapusta w Paryskim stylu

Składniki:

Młoda kapusta w Paryskim stylu

 

  • Składniki:
  • Główka kapusty
  • 50 g migdałów
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki śmietanki
  • 3/4 szklanki białego wina
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
  • cukier
  • sól

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta w Paryskim stylu
Przygotowanie:
Umyć kapustę,rozłożyć liście.Wyciąć delikatnie głąb.Główkę kapusty obgotować aż do miękkości.Średniej wielkości parę migdałów obrać nożykiem,posiekać.Bułkę odciśniętą włożyć do miski,włożyć miękkie masło,dosypać migdały.Całość dokładnie wymieszać.Wbić żółtka i przyprawić nadzienie do smaku.Liście kapusty delikatnie rozchylić,nadzienie włożyć między liście i złożyć.Układać partiami w rondlu,zalewać obficie winem wraz z wodą.Dusić do czasu aż zmięknie.Posypać natką pietruszki.

Tagi:

tarta kapusta