Sposób przygotowania:
Młoda kapustka z pulpecikamiI
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Wszystkie składniki na pulpety przełożyć do miski i rękoma wyrobić masę, dodając tyle bułki tartej aby łatwo można uformować kulki.
II
Pulpeciki usmażyć na rumiano na średnio rozgrzanym oleju, odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
III
Kapustę posiekać, przełożyć do garnka i podlać ok 1/2l wody. Dodać ziele ang, liście laurowe i dusić do miękkości.
IV
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju, dodać do kapusty w połowie gotowania.
V
Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej koncentrat pomidorowy, resztę przypraw, wymieszać. Przełożyć pulpeciki i dusić jeszcze kilka minut pod przykryciem. Podawać posypane koperkiem. Dobrze smakuje z młodymi ziemniaczkami lub jako samodzielne danie.
LauraLaura
joana30
Dziękuję :)
marcinka