Sposób przygotowania:
Młode ziemniaczki z filetem z mintaja
Przygotować niezbędne składniki na danie. Ziemniaki wyszorować, obrać, wstawić do gotowania od wrzącej i osolonej wody. Filety z mintaja rozmrozić, do kubeczka wlać wodę i mleko połączyć przyprawą do ryby i solą, namoczyć w tym rybę, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce - do lodówki a następnie rozmącić jajko, bułkę tartą wymieszać z mąką ziemniaczaną w stosunku 3:1 - na trzy łyżki bułki tartej powinna przypadać łyżka mąki, wyjąć rybę z lodówki, odsączyć z nadmiaru marynaty a następniepanierować najpierw w jajku a później w bułce tartej zmieszanej z mąką, rozgrzać tłuszcz na patelni i na gorący tłuszcz nakładać filety i smażyć z obu stron na złoty kolor. Porcjować z ziemniakami i surówkami.