Sposób przygotowania:
Mocno pieczony obiad
Żeberka wieprzowe, opłukać i osuszyć. Ja miałam tylko dwa, ale ważyły 1/2 kg więc były całkiem spore. Mięso podzielić na mniejsze kawałki. Ja każde podzieliłam na trzy. Posypać i dokładnie nasmarować przyprawą do żeberek.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i dobrze obsmażyć żeberka. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Ziemniaki umyć i osuszyć, ale nie obierać ze skórki. Pokroić w większą kostkę, przełożyć do miski lub pojemnika. Posypać przyprawami: majerankiem, tymiankiem, solą, pieprzem oraz papryka mieloną słodką. Dodać 2 łyżki oleju i wymieszać.
Rozgrzać patelnie i przełożyć na nią ziemniaki, podsmażać 2-3 minuty, dodać pokrojony w kostkę boczek. Podsmażać jeszcze 2 minuty. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wszystko wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35-40 minut w temp. 160 stopni. Podawać z ulubioną sałata. Smacznego:)
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i dobrze obsmażyć żeberka. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Ziemniaki umyć i osuszyć, ale nie obierać ze skórki. Pokroić w większą kostkę, przełożyć do miski lub pojemnika. Posypać przyprawami: majerankiem, tymiankiem, solą, pieprzem oraz papryka mieloną słodką. Dodać 2 łyżki oleju i wymieszać.
Rozgrzać patelnie i przełożyć na nią ziemniaki, podsmażać 2-3 minuty, dodać pokrojony w kostkę boczek. Podsmażać jeszcze 2 minuty. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wszystko wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35-40 minut w temp. 160 stopni. Podawać z ulubioną sałata. Smacznego:)
kołczu
agabi22
Nie doczytałam:) i tak dziękuję za wyróżnienie.
edytaha
jaNina
mysza75
gosia56
aleksa2233
agabi22
ja ułożyłam na dnie naczynia, wcześniej jej obsmażyłam. Ogórek będzie idealny:)