Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Mój bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

taki bigos robimy gdy mamy szybko na niego ochotę

Mój  bigos

Składniki:

Mój bigos

 

  • 1 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 2 średnie marchewki starte na wiórki
  • 1 średnia główka białej kapusty posiekanej
  • sól
  • pieprz
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 mała golonka
  • kości od schabu
  • 2 małe pory drobno pokrojone
  • 2-3 dojrzałe pomidory obrane i drobno pokrojone
  • 50 dag wędliny pokrojonej w krążki
  • 30 dag grzybków ja użyłam pieczarek
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Mój bigos
W garnku gotujemy kości i golonkę, gdy już się trochę pogotują wkładamy kiszoną kapustę. Gdy zacznie się robić miękka dodajemy pozostałe składniki. Podsmażoną kiełbasę i pieczarki oraz całą resztę.Kiedy mięso zacznie odchodzić od kości wyciągamy je z garnka i usuwamy kości a uzyskane mięsko wkładamy z powrotem. Gotujemy nadal aż wszystko będzie miękkie. Wiadomo im bigos dłużej gotowany tym lepszy. Jeśli wyjdzie nam go dużo to gorący wkładamy do słoików i będzie na później.