Sposób przygotowania:
Mój dukanowy kurczak tikka
Pierś pokroić w dość dużą kostkę.W moździerzu rozgnieść ziarna kuminu,pieprzu z papryką,solą,cynamonem.W naczyniu wymieszać jogurt z przyprawami i imbirem.Zalać mieszaniną mięso i wymieszać tak aby każdy kawałek był pokryty marynatą,przykryć i zostawić na noc w lodówce.Następnego dnia rozgrzać na patelni odrobinkę oleju,lub wlać trochę bulionu.Gdy patelnia będzie mocno rozgrzana wrzucić mięso razem z marynata.Chwilę smażyć,a potem przełożyć do garnka i dusić z dodatkiem bulionu.Wlać trochę bulionu na patelnię i wrzucić pokrojone w plasterki i lekko podsmażyć ,dodać sos sojowy.Po kilka minutach smażenia dodać pieczarki do mięsa.Wszystko razem dusić około 15-20 minut.Na koniec sos zagęścić maizeną.Podawać z makaronem z maki kukurydzianej(moje nowe odkrycie w azjatyckiej części marketu) i np. z buraczkami w fazie P+W