Sposób przygotowania:
Mój murzynek polany polewą czekoladową
W garnku rozpuścić następujące składniki, tj. : margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i dodać mleko.Doprowadzić na małym ogniu wszystko do zagotowania, cały czas mieszając.Ostudzić i potem do zimnej masy dodać : 5 zółtek, mąkę i proszek do pieczenia.Wszystko zmiksować i na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z 5 jajek ( w osobnym garnku) i delikatnie wymieszać całość.Piec w standardowej blaszce prostokątnej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą w temperaturze 180 stopni C. przez 40 minut.Po wystygnięciu ciasta polać go wcześniej przygotowaną letnią polewą czekoladową (składniki powyższe połączyć i zagotować) i posypać po całosci białymi wiórkami kokosowymi.
eli_555
gusia1000
kasik12
gusia1000
Musisz go zrobić, jak dawno nie jadłaś.
Mandaryna
gusia1000
Upiecz go na święta.
Mandaryna
gusia1000
Mandaryna
gusia1000
warap
Gratuluję Mandaryno.
warap
gusia1000
Pomyliłeś się, to nie Mandarynki tylko gusi1000.
kasiula83baby
gusia1000
Marika_1961
Patka
gusia1000
gusia1000
Marika_1961
zrobilam zjadlam kawalek ze smakiem i to jakim!!! reszte skonsumowala rodzinka i sasiedzii no coz znowu bedzie dluga pauza...kakao i czekolada ostatnio mi nie sluza :-)))
gusia1000
Papaja