Sposób przygotowania:
Mój murzynek polany polewą czekoladową
W garnku rozpuścić następujące składniki, tj. : margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i dodać mleko.Doprowadzić na małym ogniu wszystko do zagotowania, cały czas mieszając.Ostudzić i potem do zimnej masy dodać : 5 zółtek, mąkę i proszek do pieczenia.Wszystko zmiksować i na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z 5 jajek ( w osobnym garnku) i delikatnie wymieszać całość.Piec w standardowej blaszce prostokątnej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą w temperaturze 180 stopni C. przez 40 minut.Po wystygnięciu ciasta polać go wcześniej przygotowaną letnią polewą czekoladową (składniki powyższe połączyć i zagotować) i posypać po całosci białymi wiórkami kokosowymi.
gusia1000
gosia47-47
gusia1000
Mati13
gusia1000
333zula
gusia1000
dynia33c
gusia1000
julcia12437
gusia1000
kasienka1987
gusia1000
zewa
Czyli 3 szklanki to bardzo dużo.
julcia12437
Też tak myślę ;P
gusia1000
julcia12437 napisał(a):
gusia1000
gusia1000 napisał(a):
eliza135
gusia1000
BozenaMatuszczyk
gusia1000