ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Moja paela

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Paela to danie hiszpańskie, ja je trochę zmodyfikowałam na swoje możliwości

Moja paela

Składniki:

Moja paela

 

Sposób przygotowania:

Moja paela
Natrzeć kurczaka solą i pieprzem. Czosnek i cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka na rumiano.Potem dodaj czosnek i cebulę. Papryki pokrój w paseczki i dodaj do mięsa. Dosyp ryż oraz szczyptę kurkumy. Krótko podsmaż. Wlej bulion. Dopraw jeszcze solą i pieprzem. Duś, aż ryż wchłonie cały rosołek. Gdy ryż będzie miękki, dodaj zamrożony groszek i duś jeszcze chwilę. W tym czasie pokrój boczek na paseczki i podsmaż na osobnej patelni, pod koniec smażenia posyp papryką i dodaj do potrawy.