Sposób przygotowania:
Moja pyszna grzybowa
Na początku obrać, dokładnie umyć i pokroić grzyby w plasterki. Następnie podsmażyć je na maśle na patelni, dodając pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Do garnuszka włożyć żeberka zalać wodą. Postawić do gotowania.Gdy woda zacznie się gotować dodać sól, dwa listki laurowe, do smaku pieprz, Kucharka oraz 3 ziarenka ziela angielskiego.
Następnie obrane i pokrojone w kostkę warzywa: marchew ,seler, ziemniaki.Pietruszkę drobno poszatkować i dodać do gotującej się mieszanki.Całość gotować jakieś 20 minut.
Na koniec do zupy dodać świeże podsmażone na maśle z cebulką grzyby. Całość zaprawić śmietaną.
Smacznego.
Do garnuszka włożyć żeberka zalać wodą. Postawić do gotowania.Gdy woda zacznie się gotować dodać sól, dwa listki laurowe, do smaku pieprz, Kucharka oraz 3 ziarenka ziela angielskiego.
Następnie obrane i pokrojone w kostkę warzywa: marchew ,seler, ziemniaki.Pietruszkę drobno poszatkować i dodać do gotującej się mieszanki.Całość gotować jakieś 20 minut.
Na koniec do zupy dodać świeże podsmażone na maśle z cebulką grzyby. Całość zaprawić śmietaną.
Smacznego.
kalia