Sposób przygotowania:
moja rolada wołowa duszona w sosie
Mięso pokroić na 4 płaty,każdy z płatów rozbic dość cienko.Zrobić farsz: mięso mielone dać do miski , pokroić w kostkę dość grubo kiełbasę,boczek,cebulę,ogórka kiszonego.Wymieszać wszystko razem i doprawić sola i pieprzem oraz dać musztardę.Farsz podzielić na cztery porcje i każdą z porcji położyć na płat mięsa. Zwinąć ściśle każdy z płatów i uformować rolady.Na rozgrzaną margarynę układamy rolady złożeniem do dołu.Obsmażamy dokładnie z każdej strony.Dodajemy słodka parykę,ziele oraz lisć laurowy.Podlewamy wodą i dusimy do miękości.Jak rolady są juz miękkie wyciągamy je i zagęszczamy sos zawiesina z mąki.Na koniec dodajemy śmietanę. Podawać najlepiej z kluskami śląskimi.