agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Moje babcine schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

tak smażyć kotlety nauczyła mnie moja Babsia

Moje babcine schabowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Moje babcine schabowe

 

Sposób przygotowania:

Moje babcine schabowe
Kotlety przed usmażeniem, moczyć przez godzinę w mleku - mięso nabierze wtedy miękkości. Jajko oraz śmietanę dokładnie wymieszać Kotlety, z obu stron posolić i popieprzyć. mięso obtoczyć w jajku a następnie bardzo dokładnie w bułce tartej. Smażyć na lekko podgrzanym oleju ok 3 minut każdą stronę.Podlać odrobiną ciepłej wody, przykryć i trzymać na ogniu jeszcze minutkę. Gotowe! Smacznego :)
Moje babcine schabowe
takie kotlety pasują do wszystkiego, najlepiej do ziemniaczków z tłuszczykiem