Sposób przygotowania:
Moje bolognese
Ugotować makaron spaghetti,al dente,w lekko osolonej wodzie,zahartować i odcedzić.
Cebulę obrać, drobno pokroić,zeszklić na patelni na oliwie z oliwek,dodać posiekany drobniutko czosnek,podsmażać krótko.
Dodać pomidory z puszki,chwilę jeszcze dusić,zmiksować gorący sos blenderem.
Do sosu dodać koncentrat,wino,przyprawy,cukier,sól,podsmażone mięso,rozdrobnione widelcem.
Wszystko jeszcze chwilę gotować na małym ogniu,ciągle mieszając aż sos będzie jednolity.Można makaron włożyć do sosu i wymieszać,lub polać sosem.
Na końcu posypać startym parmezanem.
Smacznego.
Cebulę obrać, drobno pokroić,zeszklić na patelni na oliwie z oliwek,dodać posiekany drobniutko czosnek,podsmażać krótko.
Dodać pomidory z puszki,chwilę jeszcze dusić,zmiksować gorący sos blenderem.
Do sosu dodać koncentrat,wino,przyprawy,cukier,sól,podsmażone mięso,rozdrobnione widelcem.
Wszystko jeszcze chwilę gotować na małym ogniu,ciągle mieszając aż sos będzie jednolity.Można makaron włożyć do sosu i wymieszać,lub polać sosem.
Na końcu posypać startym parmezanem.
Smacznego.