Sposób przygotowania:
Moje kolorowe leczo
Na początku kiełbaskę pokroić w kostkę.Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć na patelni.
Następnie umyć, osuszyć i pokroić w kostkę paprykę czerwoną i zieloną oraz pomidora.Wrzucić na patelnię.
Cukinię i pieczarki umyć, osuszyć i także pokroić w kostkę.
Dodać do podsmażonej kiełbaski.
Wszystko smażyć jeszcze chwilę mieszając.
Składniki doprawić do smaku solą, cukrem i chilli, a następnie dusić pod przykryciem około 10-15 minut.
Gotowe leczo nakładać do miseczek.Podawać gorące same lub z pieczywem.Smacznego.
Następnie umyć, osuszyć i pokroić w kostkę paprykę czerwoną i zieloną oraz pomidora.Wrzucić na patelnię.
Cukinię i pieczarki umyć, osuszyć i także pokroić w kostkę.
Dodać do podsmażonej kiełbaski.
Wszystko smażyć jeszcze chwilę mieszając.
Składniki doprawić do smaku solą, cukrem i chilli, a następnie dusić pod przykryciem około 10-15 minut.
Gotowe leczo nakładać do miseczek.Podawać gorące same lub z pieczywem.Smacznego.