paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moje krokiety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

super smakują z barszczem czerwonym

Moje krokiety

Składniki:

Moje krokiety

 

Sposób przygotowania:

Moje krokiety
Z mąki, mleka, wody mineralnej, jednego jajka i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe tak jak zawsze. Smażymy na oleju sześć naleśników. Każdą parówkę i ogórka kroimy wzdłuż na pół. Na każdym naleśniku kładziemy plaster sera i po kawałku parówki i ogórka. Całość posypujemy przyprawa do gyrosa i zwijamy tak aby nadzienie było w środku. Pozostałe jajko roztrzepujemy za pomocą widelca z odrobiną soli. Zamaczamy w nim każdego krokieta, którego naste pnie obtaczamy w bułce krokiety smażymy na złoty kolor na oleju.