Sposób przygotowania:
moje pierogi z kapustą i twarogiem
Z mąki , jajka, 2 łyżki oliwy, szczypty soli oraz ciepłej wody zrobic ciasto pierogowe.Odstawić na chwile aby odpoczeło.Kapuste białą słodką z szatkować i wstawić do gotowania w osolonej wodzie.Po ugotowaniu wystudzić i odcisnąć z wody.Dodać podsmazona cebulkę na złoty kolor oraz biały twaróg.Wszystko razem wymieszać i doprawić pieprzem ziolowym oraz prawdziwym, można dodać troche wegety.Po wymieszaniu formujemy małe kulki.Ciasto dzielimy na małe kawałki i wałkujemy dość cienko,wykrawamy krążki najlepiej szklanką.Na każdy plaster ciasta kładziemy kulkę farszu i nakładamy drugim plastrem ciasta,sklejamy oba plastry.Pierogi obgotuwujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy,jak wypłyną jakieś 3 minuty. Podawać z okrasą.