oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

moje pierogi z kapustą i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi to jest to co lubie i z każdym farszem smakuja mi wybornie.

moje pierogi z kapustą i twarogiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

moje pierogi z kapustą i twarogiem

 

 

Sposób przygotowania:

moje pierogi z kapustą i twarogiem
Z mąki , jajka, 2 łyżki oliwy, szczypty soli oraz ciepłej wody zrobic ciasto pierogowe.Odstawić na chwile aby odpoczeło.Kapuste białą słodką z szatkować i wstawić do gotowania w osolonej wodzie.Po ugotowaniu wystudzić i odcisnąć z wody.Dodać podsmazona cebulkę na złoty kolor oraz biały twaróg.Wszystko razem wymieszać i doprawić pieprzem ziolowym oraz prawdziwym, można dodać troche wegety.Po wymieszaniu formujemy małe kulki.Ciasto dzielimy na małe kawałki i wałkujemy dość cienko,wykrawamy krążki najlepiej szklanką.Na każdy plaster ciasta kładziemy kulkę farszu i nakładamy drugim plastrem ciasta,sklejamy oba plastry.Pierogi obgotuwujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy,jak wypłyną jakieś 3 minuty. Podawać z okrasą.
moje pierogi z kapustą i twarogiem
Bardzo ładnie prezentują sie na dużym talerzu.
moje pierogi z kapustą i twarogiem
Na każdy krążek ciasta kładziemy kulke z farszu.