paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moje pyzy z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

podawać z podsmażanym boczkiem

moje pyzy z mięsem

Składniki:

moje pyzy z mięsem

 

Sposób przygotowania:

moje pyzy z mięsem
Ziemniaki obieramy i w lekko osolonej wodzie gotujemy do miękką. Następnie przepuszczamy je przez praskę. Do masy ziemniaczanej dodajmy obie mąki, jajko i odrobinę soli. Z całości zagniatamy ciasto gładkie. Mięso doprawiamy cebulą, jajkiem, bułką, sola i pieprzem tak jak to robimy na kotlety mielone.Bierzemy troszkę ciasta ziemniaczanego i rozpłaszczamy je. Na środek kładziemy łyżkę mięsa i formujemy całość w kulkę, tak aby mięso było w środku. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie 2-3 min od chwili wypłynięcia na powierzchnie.