Sposób przygotowania:
Morelowe ciasto
CIASTO: Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać pozostałe składniki. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część schłodzić w zamrażalniku, a drugą wyłożyć na blaszkę ( 24x36 cm). Ciasto wyłożone na blaszkę posypać delikatnie grysikiem.. Na grysik wyłożyć pozbawione pestek morele. Delikatnie je odchylając. Całość przykrywamy warstwą piany, na którą ścieramy schłodzone ciasto.PIANA: Białka ubić , dodać cukier. Na koniec dodajemy mąkę, wymieszane bakalie wraz z kokosem. Pianę wyłożyć na owoce. Na pianę zetrzeć schłodzoną drugą część ciasta kruchego. Piec wszystko razem około 50 minut w 180°C.OWOCE: Morele przecinamy na połowę i usuwamy pestki.
bietka
jaga85
Dziękuję!