Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Morszczuk pod pierzynką

         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filety umyć, dokładnie osaczyć z wody. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w

Morszczuk pod pierzynką

Składniki:

Morszczuk pod pierzynką

 

  • 4 filety z morszczuka
  • 1/2 opakowania dużego jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • czosnek granulowany
  • 1-2 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • żółty ser
  • mąka
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Morszczuk pod pierzynką
Filety umyć, dokładnie osaczyć z wody. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć z obydwu stron w oleju na złoty kolor. Przygotować sos: jogurt wymieszać z musztardą i majonezem. Dodać sól, czosnek granulowany, pieprz i bazylię, dokładnie połączyć składniki. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia. Gotowym sosem polać rybę i posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C do momentu, aż ser się zapiecze. Podawać na gorąco ż ziemniakami i dowolną surówką.